Voor de kokos-gemberpasta:
50 gr santen (blok kokoscrème)
1 fijngesneden teentje knoflook
4 cm geschilde, fijngesneden verse gemberwortel
1-2 fijngesneden groene pepers zonder zaadjes
het sap en de geraspte schil van 1/2 limoen
zout, peper
een ondiepe braadslede
Rasp voor de kokos-gemberpasta de santen en pureer die met 2 eetlepels
heet water, de knoflook, de gemberwortel, de groene pepers, het limoensap
en de limoenrasp tot een pasta en breng die met zout en peper op
smaak.
Kook de pastinaken in water met zout in 5 minuten halfgaar.
Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Schil ze en snijd ze in langwerpige repen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schenk 11/2 eetlepel olie in een braadslede en verwarm die 5 minuten in
het midden van de oven.
Meng de pastinaakreepjes met de kokos-gemberpasta en schep ze in de
braadslede door de hete olie.
Bak de pastinaak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en
knapperig; schep tussentijds 2-3 keer om.
Verhit 5 minuten voor het serveren 11/2 eetlepel olie in een wok en
roerbak de paksoi, de rode peper en de lente-ui hierin op hoog vuur 2-3
minuten.
Voeg de oestersaus en 2 eetlepels water toe, dek de wok af en laat de
groente 1 minuut stoven.
Serveer de pastinaak met de paksoi.
Jelena (25-03-2015 18:50):
Heel lekker! Verrassende smaakcombinatie!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |